SZEMÉLYES ÉRTÉKESÍTÉS

ertekesites.hu
SZEMÉLYES ÉRTÉKESÍTÉS

A személyes értékesítés az értékesítés olyan formája, ami a két fél között személyes felkeresés útján valósul meg.

Vannak olyan speciális termékek, vagy szolgáltatások, amiket szükséges személyesen prezentálni. Vannak olyan vásárlók, akiket pedig kifejezetten személyes megkereséssel egyszerűbb megszólítani.

A személyes értékesítés előnyei

A személyes értékesítés legfőbb előnye a közvetlen kommunikáció az ügyféllel. A közvetlen kommunikáció egyik előnye, hogy a cégünkről kialakított képet ott helyben tudjuk pozitív irányba elmozdítani. Minden céggel kapcsolatos élményt, kérdést meg tud osztani az értékesítővel, amire rögtön kap választ. Az ügyfél ez által nagyon értékesnek fogja magát érezni a cégnél, hogy neki személyesen, közvetlenül biztosítja a cég az információkat.

A cég számára is fontos lehet a személyes találkozás. A kétirányú kommunikáció segítségével közösen gondolhatják végig az ajánlatot. Az ügyfél a felmerült kérdéseire rögtön választ kap, az értékesítő pedig látja, hogy lehetnek problémák a termékkel. Mik azok, amik miatt nem lesz sikeres az értékesítés, mik a kétségek, mik a kifogások. Más értékesítési módoknál ilyen messzemenő tanulság leszűrésére nincs lehetőség.

A hatékony és eredményorientált értékesítést szem előtt tartva a személyes értékesítés esetén lehetőségünk van az egyéni igények kielégítésére. A termék részletekbe menő bemutatása is ilyen módon lehetséges. A visszajelzést az értékesítő pedig ott helyben megkapja. Különösen használati tárgyak esetén lehet fontos ez a fajta gyors visszajelzés.

Személyes értékesítés – milyen esetekben működik?

Az MLM azaz Multi Level Marketing személyes értékesítésen alapul. A vásárlás ösztönző marketingformák olyan ágazata, ami a személyes fogyasztás után történő ajánlásra épít, ismerősök számára. Az ajánló közvetlenül vesz részt az értékesítésben, így az eladott termékek után meghatározott jutalék illeti meg.

Vannak olyan biztosítók, akik alapvetően személyesen szokták értékesíteni a termékeiket. A tanácsadás alkalmával személyesen elbeszélgetnek az ügyféllel, hogy jobban megismerjék őt és felmérjék az igényeit. Áttekintik az aktuális pénzügyi helyzetét, mik a tervei a jövőre nézve és ehhez, milyen terméket tud az értékesítő ajánlani. A személyes beszélgetések alkalmával pedig meg tudjuk az ügyfelünkben erősíteni azokat az üzeneteket, amiket szeretnénk, hogy célba érjenek nála.

Amit biztosít ez az értékesítési forma a rugalmasságot, hogy a helyzetnek megfelelően tudjuk a prezentációt lefolytatni. Az ügyfél bizalmát pedig el tudjuk nyerni a termék és a cég iránt.

Személyes értékesítés – hogyan válhatnak az egyszeri vásárlók többszöri vásárlókká?

Az az ügyfél, aki már egyszer vásárolt tőled, nagyobb eséllyel fog még egyszer vásárolni, mint az, akinél csak az e-mailezésnél, vagy a termékismertetésnél tartasz. Nagyobb vállalatok kiemelt figyelmet fordítanak a meglévő ügyfelek visszajelzéseire, illetve a termék pozitív tulajdonságainak kiemelésre. Arra, hogy ezt megerősítsék az ügyfélben.

Abba pedig gondoljuk bele, hogy ilyen nyomon követés alkalmával további vásárlásra tudjuk ösztönözni ügyfelünket, egy újabb igényfelméréssel.

MIVEL FOGLALKOZIK AZ  ERTEKESITES.HU?

Célunk az, hogy segítsünk a KKV szektornak fejleszteni az értékesítési tevékenységét, ezáltel magasabb profitra szert tenni. Az oldal témája a személyes értékesítés, bolti értékesítés, telefonos értékesítés és az online értékesítés.

KAPCSOLAT

Figyelem! Az ertekesites.hu oldal nem áll kapcsolatban semmilyen más weboldallal, webshoppal, ahol termék értékesítése zajlik. Javasoljuk, hogy mindig az adott oldal, vagy weshop üzemeltetőjével vegyék fel a kapcsolatot!

Az ertekesites.hu oldal üzemeltetője:

Telefon:

E-mail:

ertekesites.hu (c) MINDEN JOG FENNTARTVA